DORN GERINCTERÁPIA

A Dorn terápia egy ízületi korrekciós technika, melyet manuálisan végzünk. Kidolgozója Dieter Dorn. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy nagyon hatékonyan kezeli a különböző gerinceredetű és más ízületi fájdalmakat már az első kezelés után, súlyosabb esetben 3-4 kezelés után is komoly javulás várható. Betegségek megelőzésére és kezelésére egyaránt használjuk a terápiát. A következő esetekben javasolt:

- nyak, hát, derék fájdalom

- ízületi fájdalmak

- izomgörcsök

- fejfájás, szédülés

- stresszoldás

A fent említett betegségek hátterében szinte minden esetben találunk a gerinc területére korlátozódó elváltozásokat, ún. blokkokat, amelyek a csigolyák egymáshoz viszonyított szabad mozgását akadályozzák, és a környező izmok működését gátolják. 

A Dorn-féle gerinckorrekció jellegzetessége a holisztikus szemlélet. Nem csupán az adott mozgásszervet, hanem az egész testet vizsgálja, így térképezi fel a panaszok kialakulásának valódi okát. Alulról építkezik, hisz az emberi test egyensúlyának alapja az alsó végtagok egyenlő hosszúsága, a medence szimmetriája. A kezelés ily módon az alsó végtagok vizsgálatával, az esetleges végtaghossz különbségek, majd a medence korrigálásával kezdődik. Ezt követően kerül sor a csigolyák kezelésére.